The Alternate: İMA’da Moda Editörlüğü | İstanbul Moda Akademisi
 

İMA'da Yaşam

 

The Alternate: İMA’da Moda Editörlüğü

Moda sektörünün artık sadece tasarımdan ibaret olmadığı bir çağda, sektörün yan yollarının belki de tasarımın kendisinden çok daha öne çıkabildiği zamanlar olduğu aşikar. Yukarıdaki önermeyi, bir de medyanın gücüyle birleştirdiğinizde karşınıza moda sektörünün en güçlü meslek dallarından biri çıkacaktır.

Moda iletişimi konusunda profesyonel bir altyapı kazanıp kendi derginizi çıkartmanın ilk adımını atmak içinse yolunuz İstanbul Moda Akademisinden geçiyor. Sektörde büyük bir boşluğu dolduran İMA’nın Moda Editörlüğü programında moda editörlüğü ve moda iletişimi konularında katılımcılarına sağlam bir altyapı kazandırmayı hedefliyor. Moda ve medya genel  kültürü ile başlayan programda bir derginin genel olarak işleyişi, dergide yönetim yapılanması ve editörlük çeşitlerinin yanı sıra farklı mecralara yönelik moda yazarlığına dair geniş bir perspektif sunuluyor.

Program tamamlandığında, katılımcılar A’dan Z’ye bir dergi çıkarma sürecini öğrenecek, güçlü bir teorik altyapıya sahip olacak, network oluşturacak, farklı mecralara göre içerik geliştirme becerisi kazanacak, çekim süreci planlama ve yürütme becerisi geliştirecek, çekim ekibi ve kreatif ekiple çalışma prensiplerini öğrenecekler.

Moda ve modanın iletişim, yayıncılık ve yazarlık yönüyle ilgilenenler, hem basılı hem de online mecralara içerik üretmek isteyenlere yönelik bu program için yönelmeniz gereken adresi biliyorsunuz.